PONIEDZIAŁEK 19.02.2024r.
Śniadanie | – pieczywo z masłem , wędlina chuda , ser żółty,ogórek zielony, kakao, herbata z miodem |
II śniadanie | – marchewka ,jabłko żurawina |
Obiad-II danie | – makaron durum z sosem bolognese i żółtym serem, kompot z czarnej porzeczki |
Podwieczorek
I danie+pieczywo |
– zupa jarzynowa z mięsem drobiowym, natka pietruszki, pieczywo z masłem |
WTOREK 20.02.2024r.
Śniadanie | – owsianka (mleko krowie ,płatki owsiane lub roślinne z płatkami owsianymi),pieczywo
– mieszane z masłem pomidor, ser biały twarożek,herbata miętowa |
II śniadanie | – banan |
Obiad- II danie | – filet gyros (filet drobiowy), ryż paraboliczny, surówka z marchewki i jabłka,kompot
– wieloowocowy |
Podwieczorek
I danie+pieczywo |
– zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana , pieczywo z masłem |
ŚRODA 21.02.2024r.
Śniadanie | – bułka kielecka z masłem , wędlina chuda, rzodkiewka , ogórek kiszony, kawa zbożowa
– na mleku, herbata koperkowa |
II śniadanie | – pieczywo chrupkie z masłem, gruszka |
Obiad – II danie | – omlet jajeczny , ziemniaki puree, mizeria z ogórka zielonego , kompot wieloowocowy |
Podwieczorek
I danie+pieczywo |
– zupa gulaszowa (mięso z fileta drobiowego,warzywa,ziemniaki i czerwona fasolka)
– pieczywo z masłem |
CZWARTEK 22.02.2024r.
Śniadanie | – pieczywo słonecznikowe z masłem , pasta z białego twarożku i koperku , rzodkiewka
– ogórek zielony, herbata z miodem |
II śniadanie | – shaker czekoladowy , chrupki kukurydziane |
Obiad | – polędwiczki wieprzowe w sosie własnym , (mix kasz jęczmienna i gryczana), surówka
– z kapusty kiszonej , marchewki i jabłka,kompot porzeczkowy |
Podwieczorek
|
– zupa pomidorowa z makaronem , zielona pietruszka, pieczywo z masłem |
Piątek 23.02.2024r.
Śniadanie | – bułka kielecka z masłem , dżem z owoców leśnych , mleko, herbata |
II śniadanie | – kisiel truskawkowy z bitą śmietaną |
Obiad II danie | – ryba w cieście , ziemniaki puree, fasola szparagowa żółta , kompot porzeczkowy |
Podwieczorek
I danie +pieczywo |
– zupa barszcz czerwony z jajkiem , pieczywo z masłem |
Dzieci mają dostęp w ciągu dnia do wody źródlanej niegazowanej
Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
Pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,pieprz ziołowy
kwasek cytrynowy,cukier waniliowy,cynamon,gałka muszkatołowa.
Zgodnie z informacją od producentów mogą one zawierać śladowe ilości :
glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy.