PONIEDZIAŁEK 19.02.2024r.

Śniadanie – pieczywo z masłem , wędlina chuda , ser żółty,ogórek zielony, kakao, herbata z miodem
II śniadanie – marchewka ,jabłko żurawina
Obiad-II danie – makaron durum z sosem bolognese i żółtym serem, kompot z czarnej porzeczki
Podwieczorek

I danie+pieczywo

– zupa jarzynowa z mięsem drobiowym, natka pietruszki, pieczywo z masłem

 

WTOREK 20.02.2024r.

Śniadanie – owsianka (mleko krowie ,płatki owsiane lub roślinne z płatkami owsianymi),pieczywo

– mieszane z masłem pomidor, ser biały twarożek,herbata  miętowa

II śniadanie – banan
Obiad- II danie – filet gyros (filet drobiowy), ryż paraboliczny, surówka z marchewki i jabłka,kompot

– wieloowocowy

Podwieczorek

I danie+pieczywo

– zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana , pieczywo z masłem

 

ŚRODA 21.02.2024r.

Śniadanie – bułka kielecka z masłem , wędlina chuda, rzodkiewka , ogórek kiszony, kawa zbożowa

– na mleku, herbata koperkowa

II śniadanie – pieczywo chrupkie z masłem, gruszka
Obiad – II danie – omlet jajeczny , ziemniaki puree, mizeria z ogórka zielonego , kompot wieloowocowy
Podwieczorek

I danie+pieczywo

– zupa gulaszowa (mięso z fileta drobiowego,warzywa,ziemniaki i czerwona fasolka)

– pieczywo z masłem

 

CZWARTEK 22.02.2024r.

Śniadanie – pieczywo słonecznikowe z masłem , pasta z białego twarożku i koperku , rzodkiewka

– ogórek zielony, herbata z miodem

II śniadanie – shaker czekoladowy , chrupki kukurydziane
Obiad – polędwiczki wieprzowe w sosie własnym , (mix kasz jęczmienna i gryczana), surówka

– z kapusty kiszonej , marchewki i jabłka,kompot porzeczkowy

Podwieczorek

 

– zupa pomidorowa z makaronem , zielona pietruszka, pieczywo z masłem

 

                                                                             Piątek    23.02.2024r.

Śniadanie – bułka kielecka z masłem , dżem z owoców leśnych , mleko, herbata
II śniadanie – kisiel truskawkowy z bitą śmietaną
Obiad II danie – ryba w cieście , ziemniaki puree, fasola szparagowa żółta , kompot porzeczkowy
Podwieczorek

I danie +pieczywo

– zupa barszcz czerwony z jajkiem , pieczywo z masłem

 

Dzieci mają dostęp w ciągu dnia do wody źródlanej niegazowanej

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

 

                 Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

Pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,majeranek,oregano,bazylia,zioła prowansalskie,papryka słodka,pieprz ziołowy

kwasek cytrynowy,cukier waniliowy,cynamon,gałka muszkatołowa.

Zgodnie z informacją od producentów mogą one zawierać śladowe ilości :

                glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy.

Skip to content